Da li vaše dete pripada jednom od ova 4 tipa?


 Da li ste razmišljali kojem tipu dece pripada vaše dete?

Tokom mojih mnogih godina kao Instruktor borilačkih veština , došao sam u kontakt s raznim tipovima dece .

Postepeno, počeo sam da razlikujem po ponašanju, nekim navikama i osobinama nekoliko tipova dece koje bi mogao da svrstam u 4 grupe. Misim da bi svaki roditelj mogao, kada se malo zadubi i analizira svoje dete, da ga svrsta u jednu od ove četiri vrste:

Koji od njih opisuje vaše dete ?

 

Hiperaktivno dete

• Tip broj 1 : Hiperaktivno dete . Dete koje je nemirno i prosto nemoguće za njega, da sedi mirno na času . Često je prozivano od strane učitelja ili nastavnika da je nemirno. Za to dete imate utisak da se nikad ne umori.

Ravnodušno dete

• Tip broj 2 : Ravnodušno dete . Dete koje nikada ne bude uzbudjeno ni zbog čega da li je u pitanju škola, trening, ili odlazak negde . Apsolutno ga ništa ne interesuje i ovo dete je jako teško izvući iz kuće .

Rezervisano dete

• Tip broj 3 : Rezervisano dete . Dete koje nikada ne uradi ništa od onog što se očekuje da uradi. Bar ne pre nego što mu ponovite desetak puta ! Ono takođe voli da se pretvara da ne čuje kada ga pozivate po imenu .

Uprkos naizgled pasivnom odnosu dete je po strani , njegovo ponašanje može da stvara razdor u kući . Bez obzira na konstantna ” podsećanja ” i ” instrukcije ” , ovo dete samo odbija da uradi ono što je rečeno .

I poslednje, ali ne manje važno …

Nasilno dete

• Tip broj 4 : Nasilno dete ili u češće pominjano kao nasilnik ili siledžija. To je dete koje je obično veće i jače od ostalih i voli da zadirkuje i maltretira one koji su manji , slabiji i nesposobni da se brane .

Kako od strane vršnjaka , tako i odraslih svi ga smatraju za dete koje stalno “pravi probleme”. Ipak, deca koja su klasifikovana kao nasilnici, zapravo imaju veliki potencijal . To je zato što su oni zapravo pametni , ali koriste svoju domišljatost i snagu u različitim oblicima agresije , kao što su za kinjenje svojih vršnjaka ili započinjanja kavge . Naravno , ovakvo ponašanje može dovesti do destruktivnog obrasca koji će svakog roditelja učiniti nervoznim .

Bez obzira kojoj kategoriji vaše dete podpada. Želimo da znate da …

Postoji odgovor u vidu programa koji će kanalisati u pravom smeru sva 4 tipa dece  – a taj odgovor je ništa drugo do – borilačkog programa za decu koji možete pronaći na ovom sajtu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *