7 saveta kako da skinete višak kilograma posle Novogodišnjih praznika


Ako se posle praznika i bogate trpeze, previše kolača, torti i mesa osećate barem tri kilograma teži, letargično, tromo – niste jedini. Predlažemo vam brzu i hitnu akciju, način ishrane i aktivnosti, uz koji ćete okrepiti organizam, sagoreti suvišne masnoće i to za samo par dana.

Transformacija tela

Ne želimo da vam kvarimo ovaj praznični ugođaj, ali bi svakako na vreme trebalo misliti o zdravstvenim problemima koji mogu da uslede.

Posle ovog hedonističkog perioda i prekomernog uživanja u hrani i piću, treba vratiti kilažu, ući ponovo u formu i očistiti telo od nakupljenih toksina. Ne truje se naše telo samo jakom masnom hranom, preteranim slatkišima i pićem, već i duvanskim dimom i kofeinom.

Kada se tih toksina nakupi previše u organizmu, posebno u jetri koja radi poput filtra za toksine, dolazi do poremećaja njenog rada, što dovodi do pada imuniteta, pojave bolesti, osećaja malaksalosti i drugih fizičkih i psihičkih poremećaja u telu. Dešavaju se glavobolje, pojava alergija, depresivnost, nadutost, loše varenje.

Naime, jetra neprestano radi kako bi održala telo čistim od toksina i sprečila prolaz toksina u krv, ali kada se nakupi previše toksina, jetra ne funkcioniše kako treba, te dolazi do spomenutih problema.

Ukoliko vam se stalno spava, osećate umor, imate manjak energije, ne znate kako da se rešite kilograma koji su se nakupili tokom praznika vreme je za detoksikaciju. Ona će vašem organizmu vratiti neophodnu energiju, skinuti višak kilograma i poboljšati opšte zdravlje.

Važno je i da se tokom detoksikacije klonite svih stvari koje kod vas izazivaju stres, jer on aktivira određene hormone koji deluju negativno na organizam.

CC BY by monogramsmnl

7 saveta da očistite telo od toksina i skinete višak kilograma:

1. Jedite puno vlakana

Uključujući smeđi pirinač i organski uzgajano sveže voće i povrće. Repa, rotkvice, artičoke, kupus, brokuli i alge su odlične detoksikacijske namirnice.

2. Očistite i zaštitite jetru uzimajući lekovito bilje

kao što je koren maslačka, pijte zeleni čaj i druge čajeve ali bez zasladjivača.

3. Unosite što više vitamina C

koji telu pomaže da proizvede glutation i iz jetre otklanja toksine. Prvenstveno citruse  limun, crveni I žuti grjpfrut, narandže i mandarine.

4. Pijte najmanje dve litre vode dnevno

Uzmite namenski flašu koja će vam omogućiti da pratite koliko ste popili u toku dana.

5. Izbacite “bele” otrove 

U njih se ubrajaju: brašno, šećer i so kojih je obilato bilo u prethodnom periodu pa sad bi trebali par dana, koliko treba da eleminišete toksine, da se uzdržite.

6. Dovoljno spavajte

Kvalitetan san i odmor će pomoći kako u vašem skidanju kilograma tako I izbacivanju toksina. Spavajte bar 7-8 sati i ležite pre ponoći bez ometača televizora ili mobilnih telefona.

7. Uključite Fizičke aktivnosti

koje će pokrenuti vaš uspavani metabolizam i ubrzati ceo postupak uz uslov da se pridržavate iznad navedenih stvari. Bilo koji tip će vam pomoći: trčanje, preskakanje vijače, udaranje u boks džak, vežbe kod kuće, aerokick, fitness …

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *