Evo koliko kilograma možete izgubiti na treninzima aerokikboksa?


Kada pogledate prekaljene kikboksere i kikbokserke, videćete jake, isklesane fit sportiste sa niskim telesnim mastima i zategnutom mišićnim figurom. To jasno govori da je njihov trening efikasan kada je u pitanju održavanje odlične forme tela, ali da li je to realan način za gubitak viška kilograma za prosečnu osobu?

AeroKickbox Fighter

Pre svega, održavanje zdrave i uravnotežene dijete je od suštinskog značaja za bilo koji plan gubitka težine. Potrebno je postići kalorijski deficit (više kalorija spaljenih, nego što se konzumira), dok se još uvek osiguravate da imate dovoljno vitamina, minerala i drugih hranljivih materija u svakodnevnoj ishrani. S obzirom na sposobnost aerokokboks treninga da sprži kalorije, onda to stvarno može biti dobar izbor za sagorevanje kilograma i kalorija.

Evo par pitanja i odgovora koja nam često postavljaju:

Kako mi AeroKickbox pomaže da smršam?

Možete izgubiti težinu kroz treninge aerokikboksa na dva načina. Pre svega, sagorevanjem mnogo kalorija u relativno kratkom vremenu, što ga čini efikasnim oblikom vežbanja za gubitak masti. Drugo, postoji i segment treninga sa otporom, koji je uključen preko aspekata kikboks vežbi snage, a to pomaže u izgradnji mišića.

Što više mišića ima vaše telo, to više energije koristi za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, što znači da sagorevate više kalorija čak i kada spavate! S obzirom na to da kikboks krasi zategnutost mišića, to pojačava vaš metabolizam, što pomaže vašem telu da gubi masno tkivo brže.

Skidanje kilograma Aerokickbox

 

Koliko kalorija ću sagoreti na aerokikboks treningu?

Prema Harvard Healthu, osoba od 56 kilograma će sagoriti 300 kalorija u 30-minutnoj sesiji, dok će osoba od 83 kilograma sagoriti 444 kalorija na 30-minutnoj sesiji kikboksa. Ovo dosta odskače u odnosu sa drugim oblicima vežbanja. Na primer, iako je moguće spaliti nešto više kalorija, moraćete uvek da budete u blizini limita svojih fizičkih ograničenja, a to nije jednostavno za većinu osoba.

Koliko kilograma ću izgubiti vežbajući aerokikboks?

Kao što je već rečeno, telo mora biti stavljeno u konstantan kalorijski deficit kako bi se izgubila težina. Iako je moguće izgubiti težinu i bez fizičkih vežbi, to nije naročito prijatan, zdrav ili efikasan metod. Sa nešto kalorija koje sagorite redovnim načinom života, trebalo bi da konzumirate veoma malo kalorija, a kao rezultat toga, verovatno nećete konzumirati potreban nivo hranjivih sastojaka koje su potrebne vašem telu da bi ostalo zdravo.

Zdravstveni stručnjaci navode da je 3.500 kalorija približno jednoj funti (450gr) težine, tako da je potreban kalorijski deficit od 500 kalorija dnevno kako bi se izgubilo jedan kilogram težine nedeljno. Ne samo da vam pomaže da postignete ovaj stabilan i razuman nivo gubitka telesne težine, već i jača vaše telo i srce, a takođe ulepšava liniju I figuru vašeg tela.

Box Detox

Hoće li AeroKickbox pomoći mojim ciljevima gubljenja kilograma?

Pošto možete sagoreti skoro 900 kalorija za svaki sat kikboksa koji izvodite (pod pretpostavkom da ste teški 83 kilograma), nema sumnje da je veoma efikasan način da se izgubi težina. One dame koje su uključene u treninge kikboksa imaju veću verovatnoću da budu konzistentne I kada je u pitanju održavanje zdrave ishrane jer instruktori ih podsećaju i kontrolišu njihove planove ishrane. Prava tajna gubitka težine je prilagođavanje načina života koji možete održavati iz godine u godinu, a aerokikboks se sigurno može  uklapiti u ovaj plan.

Želite da probate AeroKickbox program?

Iskoristite AKCIJU!!! Poklon BESPLATNI treninzi 7 dana

Iskoristite trenutnu akciju koja traje do popune grupe i prijavite se za vaš probni BESPLATAN trening period u formularu ili pozivom na naš kontakt telefon : 065/8807-167

    Leave a comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *