O nama


Šta je KBK GARD?

 

KBK Gard je skraćenica od punog naziva Kikboks i boks klub GARD. KBK Gard je osnovan 09.09.2002.god. u Vršcu, a osnivači su bili Vasa Trusnik i Stevo Pavlović. Klub je nastao iz kikboks sekcije koja je u Vršcu radila od marta 2001.god., posle prve zvanične kikboks manifestacije koja je organizovana u Vršcu 15. februara 2001.

 

Čime se bavimo

Klub je tokom svog rada održavao treninge i nastupao u: kikboksu, francuskom boksu – savateu, klasičnom boksu, i u nekoliko srodnih borilačkih sportova u kojima se kao osnova koristi boks tehnika : full contact kempo, ITF taekwondo i kineski boks – sanda. U svim pomenutim sportovima i disciplinama naši su borci osvajali izuzetno zapažene rezultate i bili visoko rangirani u svim pomenutim savezima i federacijama.

Na takmičarskom planu do 2009. klub je povremeno učestvovao na bokserskim revijama ali ne i na zvaničnim takmičenjima, a od te godine se uključio u Bokserski savez kao redovan član i do sada je učestvovao na svim pokrajinskim i državnim prvenstvima. Od tada olimpiski boks postaje dominantan sport koji se trenira u klubu.

Prilikom preregistracije sportskih klubova 2012. godine objedinjuje se i preimenuje naziv iz Kikboks i boks klub GARD u – Bokserski klub GARD Vršac.

aerobik-sala-Centar-Millennium.jpg

Istorijat kikboksa u Vršcu

gard logo BIG

Od nastanka klub je promenio nekoliko sala i prostora gde su se odvijali treninzi u Vršcu, od sale “Partizan” u OŠ “Vuk Karađžić” 2001.-2002., gornjeg hola Centra Milenijum 2002., sale MZ popularno nazvane sala u “Bloku” na uglu Dimitrije Tucovića i Nikite Tolstoja od 2002.- 2007.  i od 2007. god. do danas u aerobik sali Centra Millennium.

Posebno po čemu se KBK GARD izdvajao od drugih klubova je rad sa najmladjim uzrastima koji se manifestovao kako uspesima na takmičenjima tako i uspešnom edukacijom u učenjem borilačkih i životnih vrednosti, vrlina i manira. Disciplina, samopouzdanje, poštovanje, skoncentrisanost i istrajnost su bile osnove sa sve tadašnje i današnje uspehe naših članova, kako na sportskom planu, tako i u školi i životu. To su kvaliteti koje negujemo i insistiramo na njima i dan danas. Broji naši članovi su postali uspešni i fakultetski obrazovani ljudi.

 

 

Glavni trener KBK GARD

ja u mecu milleniumOKVIR BELI

Čovek koji je “doneo” kikboks u Vršac i okruženje (pošto su sekcije našeg kluba održavane u preko 25 mesta južnog Banata) je Stevo Pavlović, bivši dugogodišnji šampion i reprezentativac u kikboksu i savate boksu.

Posle dugogodišnjeg treniranja, nastupanja i sticanja iskustva u raznim kikboks, boks i borilačkim klubovima van svog matičnog mesta Vršca: SK RUMA, KBK Banatske Lale Zrenjanin, KBS Kikinda, BK Banat Zrenjanin, BK Dinamo Pančevo; početkom 2001. god. pokrenuo je osnivanje kluba u svom rodnom gradu. Prvo se krenulo sa kikboks sekcijom pod patronatom Kikboks saveza Vojvodine, a zatim posle skoro 2 godine je osnovan i Kikboks i boks klub GARD.

Kao takmičar Stevo Pavlović je osvojio brojne turnire, šampionate i evropske i svetske medalje (za više pročitajte ovde)

U svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri trenirao je preko 2000 učenika, pripremao preko 100 takmičara i imao više desetina prvaka u svim mladjim kategorijama od piomira, kadeta do juniora i seniora.

 Vrsta BC kamp1

 

Instruktori i asistenti u Kik boks klubu GARD Vršac

11904655_10206190624716046_2905360897039792436_n

 

U BK GARD je angažovan veći tim instruktora i asistenata koji rade i pomažu u obuci članova kluba, a u zavisnosti od potreba, stalno ili s vremena na vreme.

U našem timu asistenata imamo i ljude iz različitih profesija koji svojim znanjima i veštinama unapredjuju naše programe i doprinose njegovom kvalitetu. Tu su od profesora fizičkog vaspitanja, sportsko-rekreativnih trenera koji pomažu u poboljšanju kondicionih treninga, do vaspitača i animatora koji pomažu u radu sa decom i u zabavnim segmentima treninga.

Trenutno u klubu GARD se sprovodi nekoliko istraživanja za master radove na temu uticaja borilačkih sportova na životne veštine i sposobnosti dece i odraslih.

 

 

Takmičari

 

Slavko Stanojev je rodjen 1989. god. u Vršcu i član je KBK GARD od 2006 god. Prošao je sve selekcije kluba od pionira kadeta i juniora a danas je reprezentativac Srbije u savate boksu. Osvajao je brojne medlje na domaćim i medjunarodnim takmičenjima.

 

Sandra Maran je rodena 1995. god. u Jasenovu i počela je da trenira još kao mladja pionirka u sekciji KBK Gard u Jasenovu. Prošla je sve sekcije od pionirske do seniorske i u svim uzrastima je bila jedna od najbojih takmičarki u zemlji.