Kako Roditeljima predškolske dece može da pomogne školica sporta?


Predškolci su najenergičnija ljudska bića na planeti.

Zato je jako bitno da su uključeni u aktivnosti koje kanališu njihovu enrgiju na različite načine.

Takodje to je period odrastanja kada deca treba da se pripreme za predstojeća iskušenja koja ih očekuju polaskom u školu.

Aktivnost dece predskolskog uzrasta

Predškolski period kod odrastanja dece je vreme za motoriku, igre i razvijanje kognitivnih veština. U najkraćem, kognitivni razvoj deteta, se odnosi na sposobnost razumevanja i sagledavanja sveta oko nas.

Dok dete stasava za školu, mora da razvija pojmove prostornih odnosa, tačnije da zna šta je levo-desno, gore-dole, iznad-ispod, napred-nazad.

Takođe i za roditelje taj period predstavlja obezbedjivanje “zdrave” atmosfere u domu, skladne i harmonične odnose, u kojima će dete naučiti da izrazi i shvati svoje emocije i ličnost.

Deca su različita.

Oni su jedinstvene idividue po svom tipu tela i fizičkim sposobnostima. Ona moraju u tom periodu da se kontinuirano upoznaju, kako da kontrolišu svoje telo tokom i nakon povećanih napora. U ovom uzrastu, njihove atletske sposobnosti variraju. Neće svako dete moći biti najbolji sportista u svom timu, a mnoga do tad čak i nisu učestvovala u timskim sportovima.

Ali to nije bitno.

FORMULA BORILAČKE ŠKOLICE – “KIDsBOX”

Predškolski program KIDsBOX bi mogao biti savršen izbor za vašeg predškolca.

Formula ovog programa je: ZABAVA – IGRA – DRUŽENJE – POŠTOVANJE – DISCIPLINA

Program  KIDsBOX nije timska aktivnost ili čak ni sport.

To je trening za život, a akcenat mu je da pripremi vaše dete baš za to.

devojcica demonstrira sklek poziciju

Predškolski period je doba u kome se fizički i mentalni razvoj dešava brzim tempom. Aktivnosti koje rade od najranije mladosti postavljaju osnovu za sve drugo što će doći u budućnosti. Ovi časovi obezbedjuju bitne vežbe za njihovu životnu nadogradnju.

Naš motivacioni program razvija motoričke veštine, koordinaciju, fokus i samopouzdanje. Vaše dete će imati sjajno provedeo vreme na svakom času dok uče i napreduju u sigurnom, zdravom i uzbudljivom okruženju. To je savršena mešavina zabave, učenja i njihovih novih postignuća.

ŠTA RODITELJI MOGU DA OČEKUJU OD “KIDsBOX” PROGRAMA ZA PREDŠKOLCE

Kao roditelj, bićete zapanjeni napretkom kojim sportska školica borilačkih veština doprinosi vašem detetu i onim što ono postaje sposobno da uradi i postigne:

Povećava nivo njihove pažnje

Brz tempo tematskog programa ispunjava vreme na zabavan način, kako bi se osigurala adekvatnost za taj uzrast. Časovi su podeljeni na segmente koji postepeno postaju teži, a napredovanje će pomoći da se dodatno razvije pažnja svakog deteta. Istovremeno, program ih nikada neće preopteretiti više od njihovih trenutnih mogućnosti.

Koriguje i disciplinuje njihovu hiperaktivnost

Deca u tom periodu su u stalnom pokretu. Velikoj većini njih je teško da bude mirna. Samo da stoje na jednom mestu za njih može biti ozbiljan izazov. Biti animiran najbolji je osećaj za njih. To ponekad nije najbolji način, jer će se deca naći u situacijama kada takvo ponašanje nije prikladno. Ima vremena i mesta za sve, ali deca moraju naučiti veštinu kontrole svog pokreta. Pomažemo im da to kanališu na zabavan način, a da ne “presecamo” ono što dete u tom dobu prirodno oseća. Naš program pomaže im da otkriju kako da uključe i isključe taj “divlji prekidač”.

Gradi Samopouzdanje

Još jedna korist od prekidanja aktivnosti u segmente, je da će deca imati vremena i sposobnost da savladaju svaki element postepeno. Svako redovno prisustvo deteta i napredak koji postižu, nagradjuje se sa dodatnim trakama na njihovom pojasu, što dodatno povećava samopouzdanje i osećaj postizanja zadatih ciljeva. Oni će uvideti svoj napredak, a imati i starije učesnike programa kao podršku, uz svoje instruktore.

Povećava koordinaciju ruka – oko i motoričke veštine

U zabavnom i ne konkurentnom okruženju, deca nauče da se kotrljaju, prevrću, balansiraju na jednoj nozi ispucavajući balon i udaraju rukom u papirnu metu. Ove aktivnosti razvijaju koordinaciju ruka-oko i motoričke veštine koje daju deci osnovno samopouzdanje kada vide šta sve mogu da urade na času. Njihova ukupna sposobnost koncentrisanja je poboljšana, a tada spoznaju da mogu mnogo toga da postignu kada tako rade.

Razvija drugarstvo, moć deljenja i društvene veštine

Kroz konstantno pozitivno napredovanje, deca se podstiču da komuniciraju sa svojim kolegama dok koriste opremu, igraju igre i rade sa instruktorom. Dalje se podučavaju da čekaju na red, podignu ruku i da dele sa drugima. Deca će početi da drže sve više pažnju i da budu sposobna da mogu da prate uputstva, znajući da se od njih očekuju određene stvari nakon učešća na nekoliko časova.

Smanjuje nervozu kod roditelja

Sa svakim časom, vaš predškolac se aklimatizuje sa okolinom bez mame i tate. Ovo otvara put za lagan prelazak u predstojeće školske godine vašeg deteta. Oni znaju da su u bezbednom i negujućem okruženju sa instruktorom, asistentima i ostalom decom sa kojima su veoma zadovoljni.

Kako se upisati

Registracija za ovu grupu je u toku. Veličina grupe je ograničena, a upis se može izvršiti samo u određenim periodima tokom godine – ali mi ćemo učiniti sve što možemo da vam dete uključimo u najbolji program za njega.

Prijava je u formularu ispod dostupna i preporučuje se da je što pre uradite radi garancije njihovog mesta u grupi. Ili jednostavno nazovite na telefon kluba 065/ 8807-167 ili kontaktirajte porukom putem emaila na: info@gard.rs , a neko od našeg osoblja će vam rado dati još detalja i odgovoriti na sva pitanja koja imate.

  Ime i prezime roditelja* (obavezno polje)

  Ime i prezime deteta* (obavezno polje)

  Uzrast deteta (opciono)

  ispod 7 god.7-12 god.12-16 god.

  Vaš Email* (obavezno polje)

  Vaše Mesto (ako je van Vršca)

  Kontakt Telefon* (obavezno polje)

  Borilačka školica sporta – KIDsBOX će biti jedna od najboljih stvari koje ćete ikada učiniti za svoje dete. Dovedite svoje dete što je pre moguće. Radujemo se tome što će se vaše dete naučiti izuzetno vrednim veštinama i jedva čekamo da čujemo vaše utiske!