Trening od kuće


Ova stranica je namenjena za prvi trening “od kuće” preko internet instrukcija za članove mladjih grupa BK Gard koji su zbog Vanrednog stanja u državi onemogućeni da dolaze na trening.

Uputstvo za korišćenje video materijala ovog treninga:

Svaki video klip na ovoj stranici predstavlja deo treninga i iznad videa je napisano koliko treba ponoviti i koji je tip vežbe. u samom videu je objašnjen rad vežbe.

  1. Uvod

Uvodna reč trenera o novom načinu treninga

2. Zagrevanje gornjeg dela tela

Prvi deo vežbi zagrevanja i razgibavanja za gornji deo tela

3. Razgibavanje donjeg dela tela

Drugi deo zagrevanja i razgibavanja za vežbe u parteru i donji deo tela

4. Pripremne vežbe

Pripremne vežbe za podizanje kolena vas uvode u bazične pokrete fokusa ovog treninga – SIDE KICK nožni bočni udarac. Treba ponoviti 3 runde ove vežbe tj. možete 3x pustiti ovaj snimak i pratiti i raditi po instrukcijama.

5. Side kick prva vežba

U ovoj vežbi je fokus na visokom podizanju kolena uz izvodjenje udaraca preko visoke prepreke, sa mogućnošću i da zakačite prepreku pa se savetuje da bude što lakša. Ponoviti vežbu 3x tj. u 3 runde.

6. Side kick druga vežba

Poslednja vežba glavnog dela se odnosi na istezanje noge pri udarcu bez spuštanja kolena na dole što upornim vežbanjem dovodi do maksimalne elastičnosti i visokog i eksplozivnog udarca. Vežbu ponoviti 3x .

7. Side kick ispucavanje udarca

Po završetku prethodne vežbe treba uraditi ispucavanje udarca da bi osetili i videli napredak u tehnici i istrsli mišiće koji su bili napregnuti. Vežbu uraditi u 3 runde ponavljanja.

8. Dupli udarac side kick

Izvodjenje bočnog udarca sa visokom pripremom, pa zatim sa ubacivanjem dodatnog bočnog udarca bez spuštanja noge. Ponoviti 3 runde vežbu.